Återhämtning är superviktig för alla människor.  Mina egna brister på återhämtning var min anledning till låg energinivå, stress, dåliga matvanor och uselt immunförsvar. Brist på återhämtning kan vara en orsak till obalanser i min kropp.   Du kanske kan relatera till detta.
Återhämtning är så otroligt viktigt för ditt välmående.  Vad är återhämtning för dig?  Återhämtning kan se olika ut för varje dag men kan även ändras efter vägen. Återhämtning kan vara så mycket mer än att lägga sig på soffan och chilla. Nu vet jag att det inte är det och återhämtning för mig är allt som jag tycker är kul, saker som ger mig mer energi istället för att ta den! Jag använder mig mycket av Sensing Yin Yoga som en stor del av min återhämtning.
 
Rörelserna är baserade på klassiska Hatha rörelser, men utan det statiska och utan att gå i ytterläge. Vi använder oss i stället av några naturliga tekniker för att släppa på de djupt liggande spänningarna och få igång hydreringen i kroppen, man säger att man kramar ur svampen och fyller på den igen. Den här hydreringen är essentiell för vår hälsa då våra celler "badar" i denna vätska samt att toxiner lättare kan föras ut via lymfsystemet. Sensing Yoga är det bästa du idag kan göra för att få igång just den hydreringen!

Vad Sensing Yoga även gör som är så unikt är att den tar kroppen till ett lugn & ro-tillstånd i rörelse! Den gör det genom att frisläppa ett hormon inom oss som heter OXYTOCIN. Detta hormon är det som gör att vi kan komma till ett lugn & ro-tillstånd i stället för att bara känna oss avslappnade efter en yogastund. Oxytocin är närvarande när mor och barn ska anknyta, när amningen ska funka och i nära relationer där man känner tillit. Du kan aldrig vara stressad och frisätta oxytocin samtidigt. Skillnaden mellan lugn och avslappning är alltså skillnaden för kroppens "droppar".

Att vara avslappnad ger bara en tillfällig återhämtning, som efter en skön yogaklass eller ett löp-pass. Lugn är kroppens medfödda tillstånd, det tillståndet när allt resonerar som det ska, alla systemen regleras och vi har en hydrering som fungerar. Sensing Yoga behöver verkligen upplevas för att förstås, det är bara din kropp som kan tala om för dig om det som beskrivs ovanför stämmer, ingen lärare, ingen bok, ingen tanke, ingen vilja i världen kommer att kunna berätta och bekräfta det som din kropp kan.

Lita på din kropp men framförallt börja LYSSNA på den !